Willem Plooij

Als projectmanager zet Willem zijn jarenlange ervaring in de procesindustrie nu in als Voorkans expert om samenwerkingen tussen leveranciers en opdrachtgevers duurzaam in te richten vanaf het begin. Via de Stork Academy is Willem opgeleid tot IPMA project professional. Inmiddels is hij 25 jaar ervaring verder als senior projectmanager en general manager bij grote industriële projecten, van de offshore tot de food- en processing industrie. Zo heeft hij onder andere gewerkt aan de grootste stroopwafellijn van de wereld. Willem ziet vaak genoeg organisaties bij de uitvoering van projecten in dezelfde valkuil trappen. Zo zijn de scope en de verwachting van de klant vaak niet goed op elkaar afgestemd. Specialistische inkopers en engineers vertalen hun verwachtingen in contracten en uitgebreide specificiaties. Contracten worden zo dichtgetimmerd, dat zowel de opdrachtgever als de leverancier in de uitwerking klem komt te zitten. Dit kan natuurlijk anders. En Willem weet hoe.
Expert aanvragen
Expert

Over Willem

"Willem stond bij ons al bekend als buitengewoon projectmanager, waar minder de techniek de boventoon voerde en juist de relatie en dynamiek van het team centraal stond. Nu begeleidt hij ons in deze aanpak."

Richard van Essen, Director Integrated Solutions
Stork Equipment & Energy Solutions

"Willem heeft me geleerd om een duidelijke scheiding te maken tussen technische uitdagingen en zakelijke afspraken. Door heel helder steeds op zoek te blijven gaan naar de feiten en deze te benoemen, lukt het om emotionele communicatie weer constructief te maken."

Peter van Zessen, Technical Director
AMF Bakery Systems Europe

"Willem weet bij complexe projecten en dynamische processen de controle te houden over het geheel. Mijn ervaring met Willem is dat hij dit voor elkaar krijgt door open te blijven communiceren en rekening te houden met het hele team. Niet alleen door "de koppen bij elkaar te houden", maar bovenal door concreet en planmatig inzicht te geven in de onderlinge samenhang om het project tot een succesvol einde te brengen."

Jaap-Jan Verbree, Manager Operations
Salmon Smokers H van Wijnen