Familiebedrijven

Je broer aanspreken op zijn rol richting het personeel. Je vader nodig hebben voor duidelijkheid rondom de aandelenoverdracht. Zelf als broer bepaald vertrouwen nodig hebben, persoonlijk. De zoon willen blijven van. Tegelijkertijd de opvolging sterk en overtuigd willen vormgeven. Het is best complex. Verschillende rollen lopen hier door elkaar.

Wij noemen dit de verschillende paspoorten. Je hebt een paspoort als broer, als aandeelhouder en als collega. Vanuit die verschillende rollen heb je andere behoeften. Er hoort een andere communicatie bij. Wij begeleiden dit door van standpunten naar belangen te gaan en door deze rollen heel duidelijk te scheiden. We hebben namelijk iets van elkaar nodig als vader en zoon. We hebben een visie voor de toekomst van dit bedrijf als eigenaren. En we moeten elkaar kunnen aanspreken als collega’s.

Met onze methodiek begeleiden wij zowel de opvolging binnen familiebedrijven als de samenwerking tussen de familieleden an sich. Hier komen vaak ook familiestatuten bij kijken. Wij kunnen dit faciliteren van A tot Z en zorgen ervoor dat het er niet “ook nog even bij hoort”. Wij gaan juist voor een gedragen, eigen statuut waar iedereen bij nodig is en iedereen achter kan staan. Dan heeft het zin. Begeleiding op het familiesysteem en het ondernemerschap, advisering daar waar nodig.

Gratis en vrijblijvende intake

Afhankelijk van jouw vraagstuk en soort samenwerking begeleiden wij jou met ons stappenplan en de methodiek naar duurzame afspraken en nieuwe contracten.

Boek nu een gratis en vrijblijvende intake, dan denken wij met je mee!

Wij nemen snel contact met je op om dit in te plannen. Wij zien ernaar uit!

  Chat openen
  1
  Kunnen we je helpen?
  VOORKANS
  Hallo,
  Welkom bij VOORKANS. We helpen je graag verder met jouw vragen.