Ben jij benieuwd naar dé ONMISBARE vragen voor iedere samenwerking? En wil jij weten wat de 7 meest voorkomende valkuilen zijn binnen samenwerkingen, en hoe jij dit kan voorkomen, download dan nu deze whitepaper!

Vele ondernemers en teams starten bij een nieuwe samenwerking of project vanuit vol enthousiasme, samen klaar om te bouwen. Vaak zien wij dat dit gepaard gaat met vele ontwikkelingen en veranderingen door de tijd. En logisch, het is vaak geen rechte lijn. Maar wat betekent dit voor de samenwerking? Als het bijvoorbeeld heel snel groeit? Of als het juist even minder goed gaat? Vaak kunnen de belangen dan toch gaan schuren. Ontstaat er een andere soort onrust.

Wij zien het vaak misgaan op uiteenlopende verwachtingen. De verhoudingen in de samenwerking lijken niet meer te kloppen. Of dit nu intern is, tussen de compagnons of in de relatie met de klant of leverancier. En dan ligt snel een conflict op de loer. De samenwerking is vaak niet voldoende doorgesproken aan de voorkant, laat staan goed geëvalueerd.

Een eerste stap die vaak wordt overgeslagen is het bespreken van de gedeelde visie op de samenwerking en op de relatie. Dit is de kern van een goede, effectieve samenwerking. Wat hebben we nodig? Wat betekent deze relatie voor ons? Wat maakt dat we zijn gaan samenwerken?

Tussen ondernemers en in organisaties wordt er vaak (te) snel overgegaan naar het maken van de zakelijke afspraken, zonder aandacht te besteden aan de algehele visie op de samenwerking.In onze whitepaper delen wij de 7 grootste valkuilen die wij vaak tegenkomen binnen allerlei soorten samenwerkingen.

Daarbij besteden we natuurlijk vooral aandacht aan hoe je deze voorbeelden kan voorkomen! Per thema hebben we ook een aantal vragen uitgewerkt, die jij direct kan gebruiken binnen jouw samenwerkingen.

Wat mag je verwachten van deze whitepaper?

  • Inzichten in de zeven meest voorkomende uitdagingen binnen allerlei soorten samenwerkingen.
  • Concrete adviezen hoe jij dit kan voorkomen én hier in jouw context vandaag al iets mee kan.
  • Inspirerende voorbeelden die je aan het denken zetten, bijvoorbeeld hoe compromissen sluiten een risico kan zijn.
  • Vol vragen die jij aan jezelf en jouw samenwerkingspartner kan stellen om de basis te verstevigen.

Je kan het nu gratis downloaden hier en dan ontvang je het direct in je mailbox! Veel leesplezier!