“Ondernemer Casper Bakker, medeoprichter van techbedrijf Picquer, doet er alles aan om een kalme werkplek te creëren. Daarom brengt het bedrijf ook de standaard 40-urige werkweek terug naar 36 uur, voor hetzelfde salaris.”

Het nieuwe samenwerken! Vanuit vertrouwen, synergie, passend bij ieders individuele behoeften en ambities. Dit past in het huidige tijdperk. Dit past bij alle generaties op de werkvloer van nu. Dit past in ons gedachtegoed van het nieuwe samenwerken! En wellicht is het ook wel de noodzaak, deze verschuivingen. Van vernieuwingen op de werkvloer tot aan de continue open dialoog over behoeften, verwachtingen en ambities per individu.

“Wij willen het bedrijf niet verkopen, we willen hier lang werken en een fijne werkomgeving creëren. Dat mensen niet weggaan omdat ze het maar een paar jaar volhouden.”

Een gezond prestatieklimaat neerzetten heeft alles te doen met de juiste cultuur en communicatie. Met onderlinge relaties als de basis. Wat is er mooier dan mensen duurzaam verbinden in deze samenwerking? Arbeidstevredenheid is de kern. Vaak hebben we het over tevredenheidsonderzoeken waarin gepolst wordt hoe mensen aankijken tegen de beloning (puur salaris) of tegen de diversiteit op de werkvloer. Nog lang niet vaak genoeg besteden organisaties voldoende aandacht aan thema’s als psychologische veiligheid, open communicatie, gewenst leiderschap of doorontwikkeling (van uitstroom naar doorstroom).

Fantastisch ook om alle reacties te analyseren toen we dit deelden online. Waar zoveel mensen nog de mindset hebben vanuit wantrouwen, vanuit schaarste. We willen juist de shift naar vertrouwen en mogelijkheden.  Let maar op. Het is tijd! Tijd voor het nieuwe samenwerken!

“En tot het tegendeel is bewezen, geven we medewerkers het vertrouwen. En aan de andere kant is het ook weer heel leuk om te zien dat mensen speciaal voor onze bedrijfscultuur bij ons komen solliciteren.”