Teams

Teams

Van groep individuen naar wendbare teams

Uitdagingen van teams

Herken je dit?

In teams kunnen uitdagingen in samenwerking vaak ontstaan door een gebrek aan effectieve communicatie en de aanwezigheid van conflicten tussen teamleden. Daarnaast kan de verdeling van rollen en verantwoordelijkheden binnen het team complex zijn, vooral in diverse teams met verschillende achtergronden.

Culturele en generatieverschillen kunnen ook een rol spelen. Bij Voorkans begrijpen we deze uitdagingen en streven we naar het creëren van een sterke basis voor teamcohesie en effectieve samenwerking.

Generatieverschillen in teams

Werkgerelateerd verzuim

Ongewenst verloop

Behoefte aan eigen teamcultuur

Klaar met vage standaarden

Kunstmatige harmonie

Van groep naar team

Wat we doen

Effectief samenwerken met generaties

We zorgen ervoor dat verschillende generaties binnen organisaties effectief kunnen samenwerken en van elkaar kunnen leren.

Positieve teamcultuur

We bouwen gezamenlijk aan een positieve teamcultuur die teamleden aanmoedigt om te blijven en vanuit proactiviteit bij te dragen aan het succes van het team.

Gewenste teamcultuur

We definiëren een gedeelde, gewenste teamcultuur die de teamidentiteit versterkt en richting geeft.

Heldere verwachtingen en afspraken

We duiden heldere verwachtingen en afspraken om de efficiëntie en effectiviteit van het team te vergroten.

Constructieve samenwerking

Door open communicatie en conflictbeheersing streven we naar echte harmonie en constructieve samenwerking binnen het team.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste inzichten en tips voor optimale samenwerking

Inschrijven nieuwsbrief

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste inzichten en tips voor optimale samenwerking

Inschrijven nieuwsbrief

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beluister de podcast

Samenwerken in topsport

Onze aanpak

Individu - Groep - Team

Bij Voorkans beginnen we altijd met een uitgebreide inventarisatie om een diepgaand begrip te krijgen van de huidige situatie in het team. In onze programma’s starten we daarna altijd bij het individu. Een team bestaat tenslotte uit individuen. We willen de persoon achter de rol leren kennen en ontdekken welke verwachtingen er spelen binnen het team en bij iedere collega. Wat heb ik nodig om op mijn best mijn werk te kunnen doen en bij te kunnen dragen aan dit team?

Daarna richten we onze aandacht op de groep als geheel. Welke ongeschreven regels gelden er? Welke principes en waarden moeten de basis vormen voor onze groep? Welke invloed heeft de onzichtbare en vaak wel voelbare dynamiek in het team op het succes?

Tot slot nemen we pas de stap naar het teamniveau. Een groep individuen maakt namelijk nog geen team. Hier streven we ernaar om een eigen teamcultuur te definiëren en de samenwerking te bevorderen op basis van duidelijke teamafspraken, vanuit draagvlak.

Wat we doen

Onze programma's

Bij Voorkans begrijpen we dat elk team uniek is, met specifieke uitdagingen en doelen. Daarom bieden we teamprogramma’s op maat, ontworpen om jouw team naar nieuwe hoogten te tillen. Een greep uit onze programma’s:

Beluister de podcast

We vertellen je graag meer

  • Gezond presteren als team
  • Van groep naar team
  • Heidag en inspiratiesessies
  • Gesprekstechnieken Leidinggevenden
  • Cultuur in de organisatie

In dit programma leggen we de nadruk op het ondersteunen van het team bij het definiëren van de kaders voor een gezonde teamcultuur. We begrijpen dat een gezonde cultuur de basis vormt voor productieve samenwerking en het welzijn van teamleden. Daarom richten we ons op verschillende belangrijke aspecten, waaronder vitaliteit en stressmanagement.

Ons doel is om het team te helpen gedijen in een omgeving die bevorderlijk is voor hun welzijn en prestaties. We moedigen open communicatie aan en creëren ruimte voor teamleden om belangrijke onderwerpen te bespreken. Hierbij maken we gebruik van inspiratiebronnen zoals topsporters en experts op het gebied van vitaliteit.

Het idee is dat het team als een goed geoliede machine kan opereren, waarbij de communicatie vloeiend verloopt, er voortdurende evaluatie plaatsvindt en ongewenste werkdruk tijdig wordt gesignaleerd en aangepakt. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de teamprestaties, maar ook bij het behouden van een gezonde en positieve werkomgeving voor alle teamleden.

Dit programma heeft als hoofddoel de transformatie van een groep individuen naar een naadloos samenwerkend team te faciliteren. We begrijpen dat de kracht van een team vaak meer is dan de optelsom van individuele vaardigheden, en daarom richten we ons op verschillende essentiële aspecten.

Teambuilding staat centraal in ons programma. We ontwikkelen activiteiten en oefeningen om de teamgeest te versterken en de onderlinge relaties te verdiepen. Dit bevordert niet alleen een gevoel van saamhorigheid, maar ook het vermogen van het team om effectief samen te werken.

Communicatie is een ander kritisch punt waar we ons op richten. We helpen teamleden om effectiever met elkaar te communiceren, zowel in termen van het delen van informatie als het begrijpen van elkaars behoeften en perspectieven. Goede communicatie is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen en het verminderen van misverstanden.

Het creëren van een sterke onderlinge band is een continu proces in ons programma. We moedigen teamleden aan om elkaar beter te leren kennen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en het gevoel van wederzijdse steun binnen het team.

Het uiteindelijke doel is dat het team als geheel effectiever kan opereren dan de individuele leden afzonderlijk. Door te werken aan teambuilding, communicatie en het versterken van onderlinge banden, leggen we de basis voor een succesvolle en hechte samenwerking die de prestaties van het team naar nieuwe hoogten kan brengen.

Onze heidagen en inspiratiesessies zijn ontworpen om teams een welverdiende onderbreking te bieden van de dagelijkse routine, en tegelijkertijd de mogelijkheid te geven om frisse inzichten en inspiratie op te doen. Deze sessies zijn interactief van aard en hebben tot doel de teamgeest te stimuleren en nieuwe ideeën te genereren.

Tijdens deze bijeenkomsten richten we ons vaak op de specifieke uitdagingen en kansen die zich voordoen in de huidige arbeidsmarkt, met een bijzondere nadruk op de impact van de nieuwe generaties op de werkvloer. We geloven dat het begrijpen van deze dynamiek cruciaal is voor succesvolle samenwerking in moderne teams.

Het resultaat van onze heidagen en inspiratiesessies is het gezamenlijk ontwikkelen van concrete samenwerkingsafspraken. Deze afspraken zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk en stellen het hele team in staat om effectiever en efficiënter te werken. Dit draagt bij aan een positieve werkomgeving waarin teamleden gemotiveerd zijn en bereid zijn om gezamenlijke doelen te bereiken.

Het trainingsprogramma rondom gesprekstechnieken is specifiek ontwikkeld om leidinggevenden te ondersteunen bij het versterken van hun communicatieve vaardigheden. We begrijpen dat effectieve communicatie een van de kerncompetenties is voor succesvol leiderschap. Daarom richten we ons op het aanleren van vaardigheden waarmee leiders effectieve gesprekken kunnen voeren, zowel op individueel niveau met teamleden als in groepsverband.

Deze programma's worden aangeboden vanuit Voorkans Academy. Het resultaat van ons programma is dat leiders beter in staat zijn om positieve relaties op te bouwen met hun teamleden, effectieve communicatiekanalen te openen en hun teams te inspireren en te leiden. Dit draagt bij aan een gezonde en productieve werkomgeving en bevordert het succes van de organisatie als geheel.

Een sterke teamcultuur is de ruggengraat van elk succesvol team. In dit programma helpen we je team om een duidelijke en positieve cultuur te creëren, met gedeelde normen en waarden die de basis vormen voor samenwerking en succes.

We bieden flexibiliteit, zodat je kunt kiezen welk specifiek programma het beste aansluit bij de behoeften van jouw team. Of het nu gaat om leiderschapsontwikkeling, conflictbeheersing, of iets anders, we zijn er om je te begeleiden.

Wat we doen

Voor teams hebben we 5 diverse programma's

Bij Voorkans begrijpen we dat elk team uniek is, met specifieke uitdagingen en doelen. Daarom bieden we teamprogramma’s op maat, ontworpen om jouw team naar nieuwe hoogten te tillen. Een greep uit onze programma’s:

Beluister de podcast

We vertellen je graag meer

Conscious contracting

Teamboek

Met behulp van onze exclusieve Prediation®-methodiek creëren we een teamboek waarin alle collectieve afspraken en uitgangspunten zijn vastgelegd. Dit teamboek fungeert als een soort ‘psychologisch contract’ dat de basis vormt voor verdere samenwerking en succes.

Bij Voorkans begeleiden we je op je reis van een groep naar een hecht en efficiënt team. Samen gaan we de uitdaging aan om een cultuur van wederzijds begrip, respect en samenwerking te creëren.

Wat anderen zeggen

Voorkans heeft ons team begeleid om een veilige prestatie- en ontwikkelomgeving te creëren. De visie en kennis, authenticiteit en betrokkenheid heeft ons als team dichter bij elkaar gebracht. Hierdoor zijn wij in staat om professioneel, persoonlijk en zowel als individu en als team te groeien. Daarvoor zijn we heel dankbaar.

KPMG
KPMG

Jort Meijer

"Axpos has simplified our appointment scheduling and payment processing. Our clients love the convenience, and we appreciate the security and ease of use. It's been a win-win for our salon."

Camille Clark
Camille Clark

Salon Owner

"Axpos transformed the way we do business. Their POS system is user-friendly, and the inventory management feature has saved us countless hours. Customer support is exceptional!"

Piper Girard
Piper Girard

Boutique Owner

"Axpos has simplified our appointment scheduling and payment processing. Our clients love the convenience, and we appreciate the security and ease of use. It's been a win-win for our salon."

Camille Clark
Camille Clark

Salon Owner

"The Axpos team has been fantastic to work with. They has simplified our financial management. The detailed sales reports and financial insights have given us greater control."

Divya Mistry
Divya Mistry

Art Gallery

Maandelijks 1x een waardevolle nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Be the first to know about new arrivals and promotions

Inschrijven nieuwsbrief

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom jij ook?

14 juni 2024 is het Voorkans Congres! Een dag vol inspirerende sprekers en boost rondes.

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
VOORKANS
Hallo,
Welkom bij VOORKANS. We helpen je graag verder met jouw vragen.