VKA-logo-textslider

Voorkans

Anders Samenwerken

Gaan jullie samen starten als ondernemer? Heb je de ambitie om de samenwerking in jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen? Of is het tijd voor opvolging? Dan is Voorkans er voor jou. Wij werken vanuit dit platform samen vanuit één visie: iedere zakelijke samenwerking verdient het om aan de voorkant goed geregisseerd te worden.

Het is dé nieuwe vorm voor de vastlegging van zakelijke samenwerkingen.

Visie van de Makers

Voorkans is opgericht vanuit het besef dat samenwerkingen nodig zijn, ons werk en vele ambities beter maakt én dat het vooral heel leuk kan zijn. Daarbij wel met de kanttekening dat het vaak wel een onderschatte uitdaging is. Samenwerken is niet voor niets een werkwoord. Met de verschuivingen die wij zien in de markt, van generatieverschillen tot aan verzuim, stappen wij in een nieuwe dienstverlening: preventieve vastlegging om de samenwerking op de relatie te regisseren aan de voorkant.

Als wij echt groots mogen dromen? Dan benut heel ondernemend Nederland het optimale potentieel in duurzame samenwerkingen door dit innovatief en bewust te regisseren aan de voorkant.

Dit platform Voorkans verbindt ondernemend Nederland met onze experts om begeleid het beste van iedere samenwerking te maken. Door onze eigen methodiek preventief in te zetten, waarbij we verwachtingen, visie en scenario’s vooraf managen, versterken we de basis van de samenwerking met de relatie centraal.

Wij versimpelen complexe zaken en maken pittige thema’s bespreekbaar. Altijd met lef. Door altijd te versimpelen. Wij gaan altijd voor de juiste impact, waar iedereen vandaag al iets mee kan.

Voorkans werkt nauw samen met het opleidingsinstituut AMV-Opleidingen. Voorkans en AMV-Opleidingen zijn de grondleggers van de methodiek Prediation®.

Schermafbeelding 2021-06-28 om 16.15.11

De Oprichter

Iris Gündel

Iris is de bedenker en oprichter van het platform Voorkans. Als jonge ondernemer ontbreekt het niet aan ervaring, al tien jaar lang runt zij haar eigen projecten en ondernemingen. Dit startte bij haar inzet voor families in scheidingen, met name voor de positie van het kind. Als ervaringsdeskundige staat zij voor verandering van een scheiding tussen ouders. Zij schreef het boek Schei Eens Uit en heeft de methodiek De Kinderen Scheiden Mee landelijk neergezet om preventief het verschil te maken.

Toch lonkte het bedrijfsleven ook. Systemen in organisaties en samenwerkingen zijn wellicht net zo interessant en complex als die in families. Iris studeerde af in Change Management in een corporate omgeving. Al snel volgde hier toch de ondernemersdrang weer. Iris sloot zich in 2013 aan bij een organisatie, welke marktleider is in de strategische en mentale begeleiding in de topsport en artiestenwereld. Het bedrijfsleven stond nog steeds op de planning. Zo richtte zij hier haar eigen start-up op om deze werelden door te vertalen in organisaties. Het was haar rol om organisatieculturen in beweging te krijgen en te borgen. Om van groepen mensen teams te vormen. Om generaties te begeleiden naar wederzijds begrip.

Ontwikkeling staat altijd centraal. Zo volgde Iris opleidingen in dagvoorzitterschap, onderhandelen, didactisch training ontwerpen en werd zij gecertificeerd (arbeids)mediator. Na jarenlang veel onnodige ellende op te mogen ruimen aan ‘de achterkant’, kwam nu ook in het bedrijfsleven haar visie om preventief het verschil te maken.

In samenwerking met AMV-Opleidingen ontwikkelde Iris de eigen methodiek om samenwerkingen duurzaam en preventief te begeleiden. Nieuwe contracten. Andere evaluaties. Altijd terug naar de basis. Het is een mix van Mediation en Consultancy. En zo kwam alles samen. Vraag en aanbod. Voorkans.

Onze partners