Voorkans

Preventieve begeleiding voor zakelijke samenwerkingen

Gaan jullie samen starten als ondernemer? Heb je de ambitie om de samenwerking in jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen? Of is het tijd voor opvolging? Dan is Voorkans er voor jou. Wij werken vanuit dit platform samen vanuit één visie: iedere zakelijke samenwerking verdient het om aan de voorkant goed geregisseerd te worden.

Het is dé nieuwe vorm voor de vastlegging van zakelijke samenwerkingen.

Visie van de Makers

Voorkans is opgericht vanuit het besef dat samenwerkingen nodig zijn, ons werk en vele ambities beter maakt én dat het vooral heel leuk kan zijn. Daarbij wel met de kanttekening dat het vaak wel een onderschatte uitdaging is. Samenwerken is niet voor niets een werkwoord. Met de verschuivingen die wij zien in de markt, van generatieverschillen tot aan verzuim, stappen wij in een nieuwe dienstverlening: preventieve vastlegging om de samenwerking op de relatie te regisseren aan de voorkant.

Als wij echt groots mogen dromen? Dan benut heel ondernemend Nederland het optimale potentieel in duurzame samenwerkingen door dit innovatief en bewust te regisseren aan de voorkant.

Dit platform Voorkans verbindt ondernemend Nederland met onze experts om begeleid het beste van iedere samenwerking te maken. Door onze eigen methodiek preventief in te zetten, waarbij we verwachtingen, visie en scenario’s vooraf managen, versterken we de basis van de samenwerking met de relatie centraal.

Wij versimpelen complexe zaken en maken pittige thema’s bespreekbaar. Altijd met lef. Door altijd te versimpelen. Wij gaan altijd voor de juiste impact, waar iedereen vandaag al iets mee kan.

De Makers

De Oprichter

Iris Gündel richtte het platform Voorkans op. Iris staat voor verandering. Je kan mensen weerbaar maken, maar het is het systeem dat anders moet. Zelf heeft Iris op jonge leeftijd ondervonden dat familiesystemen net zo vast kunnen zitten als bedrijfsstructuren. Een familie is ook een organisatie, voornamelijk geladen vanuit emotie. De zakelijke kant, daar wordt vaak minder goed over nagedacht aan de voorkant. Voor zakelijke samenwerkingen geldt dat de relationele kant vaak wordt onderschat bij zakelijke samenwerkingen. Onderaan de streep kan je een hoop gedoe achteraf voorkomen als je aan de voorkant de kans pakt om alle mogelijke scenario’s goed met elkaar door te spreken.

Om daad bij het woord te voegen en werkelijk te gaan staan voor verandering, richtte Iris op 15-jarige leeftijd haar eerste onderneming op. Vanuit haar eigen ervaring en met name vanuit de vele verhalen uit de scheidingspraktijk van haar moeder wist ze één ding heel zeker: een scheiding moet anders kunnen, in ieder geval voor het kind. Vandaag de dag leidt zij scheidingsspecialisten en kindercoaches op en bouwt ze verder aan haar kindercoach platform waar ze vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Een nieuwe ondernemers-ontwikkeling volgde in 2013 toen zij zich aansloot bij een organisatie, welke marktleider is in de strategische en mentale begeleiding in de topsport. Het was Iris haar bijdrage in deze wereld om cultuurveranderingen te begeleiden. Generatiediversiteit is een onderscheidende expertise die vaak centraal staat tijdens de processen van cultuurverandering, opvolging en samenwerking. Als dagvoorzitter, spreker, trainer, coach of als debatleider. Iris brengt in verschillende vormen vraag en aanbod bij elkaar, om systemen te kunnen veranderen.

Alles komt nu samen op haar platform Voorkans. Iris ziet de opkomende vraag in de markt. Experts worden opgeleid in deze methodiek voor het juiste aanbod. Dit beperkt zich niet tot preventieve vastlegging, het hele samenwerkingsproces wordt begeleid om dit aan de voorkant zo duurzaam mogelijk te regisseren.

De Opleider

Voorkans werkt met één vaste opleider: AMV-Opleidingen. Voorkans en AMV-Opleidingen zijn de grondleggers van de methodiek Prediation®. Professionals worden hier van A tot Z opgeleid vanaf de basis mediation. De visie van AMV-Opleidingen is om communicatie, persoonlijke ontwikkeling én preventie altijd centraal te zetten. En zaken alleen juridisch te ‘maken’ waar nodig.

Onze partners