VKA-logo-textslider

Het Gedachtegoed

Wereldwijd staat er veel onder druk en ook de arbeidsmarkt vraagt om behoorlijk wat rek en geduld. Met Prediation® zetten we ons hiervoor iedere dag in, om werkrelaties gezond en wendbaar te maken en te houden als basis voor een goede samenwerking. 

 

Als netwerkorganisatie maken we dus werk van samenwerken. Dit begeleiden we voor ondernemers, teams en in gehele organisaties. Te denken valt aan de begeleiding tussen de oprichters van een start-up, teams in de zorg, de bouw of het onderwijs, de opvolging binnen familiebedrijven, de versteviging van een samenwerkcultuur in het MKB en in corporate teams of processen binnen (technisch) projectmanagement. We richten ons altijd op de communicatie, het bijpassende gedrag en de vastlegging van de juiste afspraken.

 

In vele soorten omgevingen en sectoren begeleiden we deze processen. Hier is het ons gedachtegoed dat we altijd moeten starten bij het individu, met ieders eigen voorkeuren, gedragingen, behoeften en verwachtingen. Vanuit de juiste hoeveelheid zelfkennis kan iemand zelf de beste keuzes maken en verantwoordelijkheid pakken. Dat is waar het ons om gaat in constructief samenwerken.

 

Daar waar bijvoorbeeld de werkdruk hoog is, of het verzuim oploopt, gaan we aan de slag met de impliciete kaders, verwachtingen en de heersende teamcultuur. Daar waar kunstmatige harmonie heerst, gaan we aan de slag met nieuwe team principes en training in communicatie en constructieve conflicten.

 

In deze tijden zien we dat 70% van het verzuim werkgerelateerd is. Daarnaast toont nieuw onderzoek nu aan 75% van de mensen die vrijwillig hun baan verlaten, aangeeft dat dit samenhangt met de slechte werkrelatie met hun leidinggevende. Over drie jaar bestaat de helft van de arbeidsmarkt uit de jonge generaties van nu. Het hybride werken is niet meer weg te denken na de pandemie. Kortom, er is werk aan de winkel. Laten we er samen werk van maken.

Het samenwerkcontract

Voorkans is opgericht vanuit het besef dat samenwerkingen nodig zijn, ons werk en vele ambities beter maakt én dat het vooral heel leuk kan zijn. Daarbij wel met de kanttekening dat het vaak wel een onderschatte uitdaging is. Samenwerken is niet voor niets een werkwoord. Met de verschuivingen die wij zien in de markt, van generatieverschillen tot aan verzuim, stappen wij in een nieuwe dienstverlening: preventieve vastlegging voor een sterke basis in de samenwerkrelatie.

Als wij echt groots mogen dromen? Dan benut heel ondernemend Nederland het optimale potentieel in duurzame samenwerkingen door dit innovatief en bewust te regisseren aan de voorkant. Iedere organisatie werkt dan met een sociaal contract binnen de samenwerking. Want het gaat niet mis op de processen of het juridische contract. Het gaat juist vaak mis op het contract wat er vaak nog niet is. 

Dit platform Voorkans verbindt ondernemend Nederland met onze geregistreerde Voorkans Prediation® Experts om begeleid het beste van iedere samenwerking te maken. Door deze methodiek preventief in te zetten, waarbij we verwachtingen, visie en scenario’s vooraf managen, versterken we de basis van de samenwerking met de relatie centraal. 

Het Nieuwe Samenwerken, Voorkans Event 2022

Onze partners

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
VOORKANS
Hallo,
Welkom bij VOORKANS. We helpen je graag verder met jouw vragen.