Prediation® in Technisch Projectmanagement

Als (technisch) projectmanager herken je het ongetwijfeld dat specifieke kennis en management tools niet altijd voldoende zijn om te komen tot projectsucces. Zaken als het maken van een goede planning en het bewaken van de scope zijn mogelijk zelfs meer de randvoorwaarden. Het daadwerkelijk doorgronden van de impact van een project en het organiseren van een juiste teamsamenstelling en samenwerking zijn de cruciale ingrediënten die vaak het verschil maken.

Van wie moet wat wanneer doen, naar: hoé gaan wij dit met elkaar doen

In deze sector en dienstverlening spelen veelal de wie moet wat wanneer doen vragen. Nog maar weinig zien we de met wie en de hoe vragen voorbijkomen. Daarmee zie je dat mensen snel geneigd zijn zich vooral druk te maken over wat zij moeten doen en wanneer dit klaar moet zijn. Terwijl binnen projectteams je vooral ook moet samenwerken om zaken gedaan te krijgen. En juist de onderlinge samenwerking blijft vaak onbenoemd en de manier waarop onderbelicht, hierdoor ontstaan snel misverstanden en onbegrip waardoor teamleden elkaar niet begrijpen, vertrouwen afneemt en doelen maar zeer moeizaam behaald worden. Daarbij speelt nog dat er vaak veel invloeden van buitenaf inwerken op het project.

Vaak worden projecten verkocht door een verkoopteam, waarna de geschreven (scope) ordertekst doorgeschoven wordt vanuit het salesteam naar operations. Veelal zie je hier aan de klantzijde ook dat de inkoopafdeling nauw betrokken is tot aan de handtekening en dat daarna ook aan de klantzijde andere mensen in beeld komen. Dat zorgt nogal voor onduidelijkheid al direct bij de start van een project.

Er blijft teveel onbesproken aan de voorkant

De klant- leverancier relatie die hier ontstaat is dan ook veelal gericht op de inhoud van de leveringsomvang en niet op de samenwerkingsrelatie. Hierdoor zie je vaak dat de uiteindelijke oplevering van omvangrijke technische installaties stroef verloopt. Er blijft te veel onbesproken.

 

Na dit webinar weet je:

  • Hoe je duidelijke afspraken kan maken, zowel intern als met de klant, over de doelen in de samenwerking en het project;
  • Hoe je dit in kan richten in het proces qua meetings en structuur, om een dergelijke samenwerkingsrelatie op te tuigen;
  • Vele praktische voorbeelden van succesvolle randvoorwaarden bij dergelijke projecten;
  • Hoe je een teamspirit, helphouding en samenwerkcultuur een boost kan geven in je eigen team;
  • Hoe je preventief kan anticiperen op veranderende omstandigheden die je tegen gaat komen in een project.

Je kan je nu aanmelden via deze pagina, je wordt dan doorgelinkt naar onze webinar omgeving. Het duurt 45 minuten, met ruimte voor al jouw vragen en reacties.

Het webinar wordt gegeven door Voorkans Prediation® Expert Willem Plooij, samen met Iris Gündel, de oprichter van Voorkans. Je kan het online volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Je kan je nu inschrijven

Locatie
Online

Prijs
Gratis

Het webinar duurt 45 minuten inclusief ruimte voor vragen in de chat, deze beantwoorden wij per mail.

Maandelijks 1x een waardevolle nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Be the first to know about new arrivals and promotions

Inschrijven nieuwsbrief

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
VOORKANS
Hallo,
Welkom bij VOORKANS. We helpen je graag verder met jouw vragen.